Nog maar aan een paar dagen tot aan de start van Spring Event 2.0 op Vliegveld Twenthe. We kijken er ontzettend naar uit om je eindelijk weer te mogen ontvangen op één van de bekendste autosport-evenementen van Nederland. Om je optimaal te informeren en volledig duidelijkheid te geven zetten wij de antwoorden op de meest gestelde vragen op een rij.

1. Gaat Spring Event 2.0 definitief door?
Inmiddels is het duidelijk dat Spring Event 2.0 100% zeker doorgaat op zaterdag 18 september. De vergunning voor dit evenement is verleend en daarmee is er definitief toestemming gegeven om Spring Event 2.0 door te laten gaan onder de noemer van een ‘doorstroom-evenement.

2. Waar en hoe laat vindt Spring Event 2.0 plaats?
Het is de eerste keer dat Spring Event 2.0 plaatsvindt op onze nieuwe locatie: Vliegveld Twenthe. Het adres is Vliegveldweg 345 in Enschede. Vanaf 10:00 uur ben je welkom op het terrein, het programma duurt tot 18:00 uur. Uiteraard kun je later komen en eerder vertrekken.

3. Moet ik een vaccinatiebewijs of negatieve Corona-test laten zien?
Voor het betreden van het evenemententerrein is het NIET nodig om een vaccinatiebewijs of negatieve Corona-test te laten zien. Eenmaal op het evenemententerrein heb je toegang tot het Supercar Paddock waar alle auto’s staan opgesteld. Op het podium met car catwalk kun je de gehele dag de meest indrukwekkende, unieke en bijzondere auto’s zien.

Naast het Supercar Paddock is er voor de deelnemers de mogelijkheid om het tegen elkaar op te nemen in een dragrace. Spectaculaire 1 tegen 1 sprints op The Strip van enkele honderden meters lang. Wanneer je naar deze dragraces wilt kijken is het verplicht om plaats te nemen op de daarvoor bestemde tribunes. Voor het betreden van de tribunes is het nodig om een groen vinkje te tonen in de CoronaCheck-app. Met de app bewijs je dat je gevaccineerd bent, dat je negatief op corona getest bent of dat je recent al corona gehad hebt.

Je downloadt de app via de Apple App Store of de Google Play Store. Daarna klik je op “QR-code maken”. Je klikt op “Volgende”. Je selecteert waar je een QR-code van wilt maken. Voor het maken van een testbewijs gebruik je de ophaalcode die je per SMS of per email van de testlocatie ontvangt. Wil jij je laten testen? Maak dan een afspraak via www.testenvoortoegang.org. Laat je binnen 24 uur voor aanvang voor het evenement (zaterdag 18 september 10:00 uur) testen bij een aangesloten testaanbieder. Een Nederlands testbewijs is namelijk geldig tot 24 uur na het moment van testen. Voor het maken van een herstelbewijs of vaccinatiebewijs haal je je gegevens op met je DigiD.

De toegangscontrole bestaat uit je Corona Toegangsbewijs (QR-code in de CoronaCheck-app) in combinatie met je identiteitsbewijs. Zorg dat je dit gereed hebt als je bij de ingang aankomt. Kinderen van 12 jaar en jonger hoeven geen CoronaCheck te laten zien. Meer informatie vind je op Coronacheck.nl.

4. Wat kost een Spring Event 2.0 entreeticket?
De Regular Tickets kosten €32,50 per persoon. Dit bedrag is inclusief BTW en servicekosten. De verkoop van tickets verloopt via onze partner Ticketkantoor. Na betaling ontvang je een E-ticket in je mailbox. Bewaard deze goed, dit is je entreeticket.

5. Zijn kinderen gratis welkom op het evenement?
Kinderen tot en met de leeftijd van 10 jaar zijn gratis welkom onder supervisie van een betalende volwassene. Het is niet nodig om kinderen onder de 11 jaar aan te melden. Let op: er kan om legitimatie gevraagd worden.

6. Moet ik als bezoeker een parkeerkaart kopen?
Als bezoeker van Spring Event 2.0 kun je je auto parkeren op onze parkeergelegenheid. Dit is gratis, hier hoef je dus geen parkeerkaart voor te kopen.

7. Mag ik mijn eigen eten en drinken meenemen?
Het is niet toegestaan om zelf etens- en drinkwaren mee te nemen. Op het terrein is er volop gelegenheid om een eten en drinken te kopen. Om wachtrijen bij het eten en drinken te verkorten zal op het terrein worden gewerkt met munten. Deze zijn verkrijgbaar aan de kassa. Hier kan zowel met contanten als met pin betaald worden.

8. Kan ik deelnemen met mijn eigen auto?
In het bezit van een sportieve, unieke en/of zeldzame auto? Voor deelname aan de dragraces zijn nog enkele plekken vrij. Indien we zijn volgeboekt is er kans dat je in aanmerking komt voor het Supercar Paddock. Vul het aanmeldformulier in en de aanvraag wordt zo spoedig mogelijk behandeld.

Heb je een andere vraag? Stel deze gerust via info@petrolhead-events.com. Er wordt ondertussen hard gewerkt om Vliegveld Twente gereed te maken voor jouw komst. We kijken er naar uit om je in Enschede te ontvangen!